Project omschrijving

Peter Engels verwierf internationale faam met het geschilderde portret van Nelson Mandela dat op de grootste billboard ter wereld verscheen, nl. op Times Square in New York, op Mandela’s verjaardag. Het schilderij, dat al enkele malen van eigenaar wisselde, werd later ook gebruikt in het overlijdensbericht.

Prins Albert van Monaco kocht van Peter Engels het portret van Prinses Grace Kelly. Peter Engels ontmoette en schilderde 007-acteur Roger Moore, jazz muzikant Toots Thielemans, Prinses Astrid, mode koning Karl Lagerfeld en vele anderen. Hij schilderde het allerlaatste portret van tenor Luciano Pavarotti. Virgin baas Richard Branson werd ‘live’ geschilderd door Peter Engels. Nicole Kidman woonde voor filmopnames een tijdje vlakbij Peter Engels en hij schilderde haar Vintage Portret.

Peter Engels bestudeerde de schaarse bewaarde beeldhouwwerken van de Griekse filosoof Hippocrates en reconstrueerde met olieverf diens portret. Hij schilderde het grote portret van cosmetica- en parfum-icoon Estée Lauder voor haar villa in Cannes.

Naast zijn schilderijen creëert Peter Engels zijn metalen sculpturen zoals dat van Koningin Rania. Het nieuwste meesterwerk is een ode aan mode icoon Karl Lagerfeld. De ontmoetingen in New York, Parijs en Saint-Tropez met Karl Lagerfeld inspireerden Peter Engels andermaal voor een imposant metalen sculptuur in een kader met zwarte struisvogelveren.

Het zijn heus niet alleen celebrities en royalty’s. Het œuvre van Peter Engels telt talloze portretten van geliefden, echtgenoten, dochters, zonen en zelfs hele families. Allemaal in zijn unieke figuratieve stijl, met zijn expert paletmes-techniek, zijn plastische en grafische textuur, zijn sepia kleurenpallet en de unieke positionering van de hoofden op het doek. Zijn sculpturen weerspiegelen net zoals zijn schilderijen de ziel en het karakter van zijn modellen.

Zelf noemt Peter Engels zijn schilderijen en sculpturen “Vintage Portretten” omdat ze op eigentijdse wijze refereren naar de handgeschilderde cinemaposters van weleer. Hij werkt en stelt tentoon over de hele wereld. Nu is zijn werk te zien in: Brielle!