Project omschrijving

Jacky Zegers

Jacky Zegers haalt haar inspiratie uit de natuur. Onder de naam Jacky Art worden de vrolijke beelden van Jacky uitgegeven.

Dat zou je in eerste instantie niet denken als je de mate van abstractie en de felle kleuren van haar werk ziet. Maar het zijn juist de scherpe tegenstellingen in kleur en vorm die in de natuur te vinden zijn. Tegenstellingen waar ze ‘iets mee moét doen’.

Deze kunstenares heeft zich ontwikkelt op het gebied van schilderijen en beelden, en vooral deze laatste categorie is bekend bij het grote publiek. De kleurrijke hondjes, katjes en giraffes (o.a. Dip, Zip en Tim) zijn niet meer uit de Nederlandse interieurs weg te denken.

Bij Jacky begon het maken van kunst als een hobby naast haar werk als wiskundelerares. Dat ging zo goed dat ze sinds 2006 full-time als kunstenares aan de slag kon. Nu probeert zij met haar werk mensen even te laten pauzeren van hun drukke levens. Levens waarin we door onze doelen overal aan voorbij razen. Ze hoopt dat mensen door haar werk even stil staan en de felle kleuren en vrolijke vormen op zich in laten werken.

Link: naar de collectie van Jacky Zegers